Kako odabrati posteljinu za bebu?

Izbor posteljine nije nimalo lagan. U moru uzoraka, modela i stilova, teško se odlučiti za onu koja će baš za vas biti najbolja i najljepša, a ujedno i funkcionalna, posebno ako uzimate za prvu bebu i još niste potpuno upućeni u ono što vam je potrebno.

Mali anđeo odlučio je pomoći svojim savjetima i iskustvom naših kupaca, ali i osobnim.

Za početak, trebali bi krenuti od izbora krevetića, tu svakako savjetujemo da birate krevetiće u mjeri madraca 120*60; doduše, možete izabrati i krevetić većih dimezija npr.140*70, ali onda trebate obratiti pažnju na posteljinu, tj. ogradicu, jer je većina posteljina izrađena i prilagođena standardu, tj. 120*60. Ukoliko izaberete krevetić većih dimenzija, neće vam baš sve ogradice odgovarati, bit će malo kraće i neće dobro „sjedati“, a i platit ćete ih skuplje, posebno ako tražite izradu po mjeri.

Mali anđeo posteljine izrađene su u standardnim dimenzijama,

Ogradica: 3*60 cm
Poplun: 120*80 cm
Navlaka za poplun: 120*90 cm
Jastuk: 40*50 cm
Jastučnica: 40*50 cm
Donja plahta s gumom: 120*60 (možete odabrati i veću dimenziju plahte 140*70, ili plahtu bez gume 100*150)

Nudimo komplete posteljina 6u14u1 i 3u1. 

Odabir prikladne posteljine jako je važan, posebno kad su u pitanju bebe i nježna dječja koža, jer bebe najviše vremena provode spavajući. Birajte svakako prirodne materijale, najbolje pamuk, i to 100%; na ostale mješavine navlaka s poliesterom jednostavno nemojte pristajati, vjerujemo da vam je zdravlje vašeg djeteta na prvom mjestu. Pamučne tkanine su prirodne sirovine, prozračne, omogućavaju da koža diše i najugodnije su ljudskoj koži, kako vama, tako i vašem djetetu. Dječja posteljina proizvedena od pamuka štiti osjetljivu dječju kožu od kožnih alergija i različitih oboljenja pa je odličan odabir za vašu bebu. Obzirom da je bebina koža osjetljiva, trebate pažljivo birati kvalitetne i prirodne materijale, jer se u mnoštvu privlačnih uzoraka nekad zaboravi pogledati na etiketu.

Mali anđeo u svojoj ponudi ima i posteljine od organskog pamuka.
Sav materijal u kojem radimo posteljine posjeduje certifikat OEKO-TEX standard 100; IMG_0996Oeko-Tex znak je za kvalitetan tekstilni proizvod izrađen bez sastojaka koji mogu biti štetni za ljudsko zdravlje. Oeko-Tex znak je kupcu da je materijal u kojem se izrađuje proizvod odobren od strane nadležnih institucija, odnosno ne sadrži boje i ostale sastojke koji mogu biti opasni za vas i vašu djecu. Posteljina Mali anđeo jako je mekana, finog tkanja, dugotrajna i visoke kvalitete, tako da će se lako prenositi „s koljena na koljeno“ .

Posteljina je prva stvar koju primijetite u spavaćoj sobi, a prilikom brojnih posjeta rodbine i prijatelja novom članu obitelji, vjerujemo da želite i da krevetić vaše bebe izgleda prekrasno, pa prilikom odabira posteljine razmislite o bojama i uzorcima koji će se najbolje uklopiti u vaš prostor, a ujedno će djetetu biti zanimljiva čim malo poraste.

Svakako, trebaju vam u prosjeku 3 posteljine. Jedan cijeli set, popularno nazvan 6u1, koji sadrži, osim posteljine i ogradice, poplun i jastuk i još dva seta koja sadrže samo navlake.

Kada birate ogradicu, gledajte da ona služi svrsi, nikako ne uzimajte tanke i jako niske ogradice jer od nje neće biti nikakve koristi kada dijete malo poraste.
Nestašne glavice vaših mališana zaštititi ćete debljim ogradicama, ali one trebaju biti prozračne. Ogradice Mali anđeo debljine su 2 cm, izrađene od kvalitetne silikonizirane, prozračne spužve, a navlaka s ogradice skida se i periva je; a možete i cijelu ogradicu ubaciti u perilicu. Bitna karakteristika je da se navlaka s ogradice skida, lakša je za održavanje, možete mijenjati navlake po želji, a i ne morate se brinuti hoće li se na vrijeme osušiti. Ako želite da ogradica bude oko cijelog krevetića, predlažemo da kupite dvije ogradice, jer dvije ogradice obuhvaćaju cijeli krevetić. Druga ogradica vam treba tek kada se dijete počne okretati po cijelom krevetiću, a ukoliko vaše dijete mirno spava, dupla ogradica nije potrebna.

Možete koristiti i druge modele ogradica, samo je bitno da nisu pretanke, ali ni predebele, trebaju biti prozračne; na pojedinim modelima ogradica trebate obratiti pažnju da ne smanjuju obavezan sigurnosni razmak između rešetki krevetića. Dječji krevetić mora odgovarati zakonu o sigurnosti, te normi DIN EN 716. Kako se dijete ne bi zaglavilo ili provuklo kroz rešetke krevetića, one moraju imati najmanji međusobni razmak od 4,5 cm odnosno najveći od 6 cm. Ukoliko ogradica smanjuje minimalni razmak između rešetki, može doći čak i do lomova krhkih dječjih kostiju. Obavezno pazite pri izboru adekvatnog krevetića i ogradice.

Prvih nekoliko mjeseci djetetova života nije potrebno koristiti ogradicu ni jastuk, a ako vam dijete spava u vreći i stan je grijan – ni poplun vam nije potreban, samo lagana dekica/prekrivač. Standard ogradice Mali anđeo imaju džepić na bočnoj strani, možete u njega staviti rezervne dudice ili igračku, tako da vam budu pri ruci kad vam je najpotrebnije, naročito noću. Kako bi beba i mama mirno i sigurno spavali, preporuča se korištenje jastučića za bočno spavanje prvih 3-4 mjeseca djetetova života.

Kao što smo već spomenuli, tri posteljine sasvim su dovoljne, ali uzmite donju plahtu koji komad više, zbog bljuckanja i izvanrednih situacija u kojima bi se mogli naći, a nekad vremenski uvjeti ne dozvoljavaju da se posteljina brzo osuši (osim ako imate sušilicu). Zbog jednostavnosti korištenja naši kupci odlučuju se za plahte s gumicom, a plahte Mali anđeo posebne su po tome što odgovaraju svim vrstama pravokutnih madraca do visine 20cm.

posteljina_Mali_andjeo

 

Mali anđeo nudi mnoštvo uzoraka u najfinijem pamuku, tako da se posteljine za bebe kupuju s velikim osmjehom na licu, a što je najbolje od svega – uvijek možete kupiti sve „rezervne dijelove“ tj. navlake (čak i za ogradicu) i osvježiti djetetov krevetić ili se pripremiti za dolazak druge bebe – škicnite našu ponudu, a ukoliko trebate dodatan savjet obratite nam se s povjerenjem.

 

 

 

Vaš Mali anđeo

Pročitaj još