Kako odabrati vreću za spavanje?

vreća za spavanje, sleeping bag, kids sleeping bag, sleeping bag with feet, sleeping bag with sleeves, vreća za spavanje s nogavicama, najbolja vreća za spavanje, vreća za spavanje s rukavima, vreće za spavanje, vreća za djecu, mali anđeo vreća, aladin winter vreća, aladin vreća, vreća zimska, best sleeping bag for kids,

MALI VODIČ ZA ODABIR VREĆE ZA SPAVANJE 

Prednost naših vreća je ponajprije ogromna ponuda modela, ali i uzoraka, tako da se nađe za svakoga ponešto. Vreće za spavanje pružaju djetetu osjećaj sigurnosti, a unatoč vrpoljenju, dijete se ne može otkriti, pa je tako smanjena mogućnost buđenja tokom noći za mamu i za dijete. Osim mogućnosti da se dijete otkriva tokom noći, vreće za spavanje, prema brojnim istraživanjima, drastično smanjuju mogućnost SIDS-a. 

Postoje brojni čimbenici koje treba uzeti u obzir pri određivanju koju vreću za spavanje trebate koristiti za svoju bebu, kao što su odjeća koju vaša beba nosi ispod vreće za spavanje, sobna temperatura, navike i zdravlje vašeg djeteta. Zahtjevi se mogu razlikovati od djeteta do djeteta, ali ove su informacije dane kao vodič.

Toplina vreće.

Debljinu, odnosno toplinu vreće birajte prema godišnjem dobu, tj. u skladu s temperaturom prostorije u kojoj vaše dijete spava. To može varirati od dana do noći, a faktor je i pad temperature tijekom noći. Također, bitan faktor su i navike – grije li se prostor, spavate li u sobi s otvorenim prozorom, živite li na kontinentu ili na moru, pokrivate li se poplunom i na temperaturi prostorije iznad 22 stupnja. Dijete je potrebno utopliti, a ne pretopliti. 

Da biste provjerili je li djetetu ugodno, opipajte bebin trbuščić ili vrat sa stražnje strane koji bi trebao biti topao. Ne brinite ako su bebine ruke i stopala hladni – to je normalno. Obucite svoju bebu onako kako biste se odjenuli u skladu s temperaturom u prostoriji – ugodno toplo, ne prevruće, ne prehladno.

vreća za spavanje, sleeping bag, kids sleeping bag, sleeping bag with feet, sleeping bag with sleeves, vreća za spavanje s nogavicama, najbolja vreća za spavanje, vreća za spavanje s rukavima, vreće za spavanje, vreća za djecu, mali anđeo vreća, aladin winter vreća, aladin vreća, vreća zimska, best sleeping bag for kids,

Dob djeteta.

Nije svaka vreća za svako dijete, niti je svako dijete za svaku vreću. Koliko god to izgledalo smiješno, trebate prilagoditi model vreće djetetovoj dobi, kao i navikama. Za aktivnu djecu svakako birajte vreće s nogavicama, a mirne bebe, koje su navikle spavati ušuškano bez puno kretanja, će se ugodno osjećati u klasičnoj vreći. Za male bebe ispod 6 mjeseci, birajte klasičan tip vreće (s izuzetkom beba krupnije građe i jako aktivnih, jer oni mogu i malo ranije u vreću s nogavicama)

Veličina vreće. 

Često roditelji pogriješe pa odaberu veću vreću vodeći se za principom “malo mu je veća, ali brzo raste”. Taj princip je pogrešan, jer djetetu vreća treba odgovarati idealno. Naše vreće imaju raspon u veličini. Upravo zbog toga, uz veličine po dobi, postoje i dimenzije u centimetrima, jer nije svako dijete u određenoj dobi iste dužine. Izmjerite dijete od ramena do gležnja i usporedite s dužinom u centimetrima u opisu svake vreće, vodeći se za tim da vreća bude 10ak cm duža od djetetove dužine (mjerene od ramena do gležnja).

Sigurnost. Vreće za spavanje sigurne su oko vrata/otvora za ruke što znači da dijete neće moći prekriti lice dok spava za razliku od tradicionalnih prekrivača u koje se djeca znaju zapetljati. 

Povezanost sa spavanjem. Vreća za spavanje postaje dio rutine odlaska na spavanje, a tako i vaše dijete uči; kada se vreća za spavanje oblači, vrijeme je za spavanje.

Manje buđenja tijekom noći. Djeca se noću otkrivaju, što dovodi do buđenja noću jer im je hladno, kad su u vreći, to nije slučaj, zato su noćna buđenja svedena na minimum.

Materijal. Od velike važnosti je da je materijal vreće izrađen od pamuka. Pamuk je prirodan materijal, ugodan na koži i diše. Za punilo je bitno da je prozračno i antialergeno, također, da nije predebelo. Kombinacije vreća za spavanje s poliesterskim materijalima ne preporučamo za noćno spavanje, jer nesvjesno možete pretjerano utopliti dijete, obzirom da takav tip materijala ne diše i može dovesti do velikog znojenja. 

VRSTE VREĆA ZA SPAVANJE  

Vreće za spavanje razlikujemo prema stupnju topline koji pružaju. Zimske vreće su vreće s podstavom/punilom kako bi pružile toplinu tokom cijele noći. Naše zimske vreće (Aladin Winter, Cloudy i Snoozy) dolaze s rukavima koje je moguće skidati, kao takve, primjerene su za veći raspon temperatura prostorije, od 15-20 stupnjeva.

Vreće za prijelazno razdoblje primjerene su za korištenje većinu godine, osim vrućih ljetnih mjeseci kada se koriste lagane, ljetne vreće, bez podstave, izrađene od muslina ili nekog drugog prozračnog materijala. 

Također, sve naše vreće koje imaju duge rukave imaju opciju skidanja rukava, što je odlično jer pruža dulju iskoristivost u više godišnjih doba.

ZIMSKE VREĆE ZA SPAVANJE S NOGAVICAMA: 

Aladin winter – dupli sloj muslina, između slojeva prozračno antialergijsko punilo. Za temperature prostorije 16-20 stupnjeva. Obje vreće imaju između nogu patent zatvarač za brzu promjenu pelene i rukave je moguće skinuti. 

Snoozy – vreće za spavanje izrađene od platna simpatičnih uzoraka, antialergijsko punilo i mekani pamučni interlok kao podstava. Vreći se skidaju rukavi, a ima obratan patent zatvarač za brzu promjenu pelene ili za jednostavan odlazak na wc noću. Za temperature prostorije 15-20 stupnjeva.

RAZLIKE ALADIN WINTER I SNOOZY ZIMSKIH VREĆA ZA SPAVANJE:

  • materijal izrade (Aladin winter je muslin, a Snoozy pamučno platno – organski pamuk)
  • Snoozy je malo toplija jer je materijal puniji
  • zatvarač (Aladin winter ima tzv. skriveni zatvarač i skriveni zatvarač između nogu za brzu promjenu pelene, dok Snoozy ima obrnuti zatvarač također za brzu promjenu pelene, ali ide cijelom dužinom vreće)
  • kroj vreće nije jednak (Snoozy je “vrećastija” i šira, i duža, dok Aladin Winter ima naglašenije nogavice i uža je)
  • Snoozy ide već od 6. mjeseca života (jer joj nogavice možete “uvući unutar” i onda služi kao klasična vreća)

Happy feet – vreća izrađena od duplog sloja debljeg pamučnog jerseya. Prijelazna vreća ili za stanove u kojima je temperatura noću 20-24 stupnja. Također ima rukave koje je moguće skinuti i otvor za brzu promjenu pelene. Zimi se koristi za grijane sobe najčešće. 

Aladin – dupli sloj muslina. Vreća za sva 4 godišnja doba, ovisno o temperaturi prostorije. Volimo je zvati i ljetna vreća, mogu joj se skidati rukavi, ima otvor za brzu promjenu pelene, a zimi služi za grijane sobe temperature iznad 24 stupnja. 

Dormi – ovo je prava prijelazna vreća, vreća s kratkim rukavima i jednim slojem jerseya. Služi i umjesto pidžame, a idealna je s prijelaza proljeće/ljeto i ljeto/jesen, ono kad ni sami ne znate je li vam pretoplo ili prehladno. Ispod nje uvijek možete djetetu obući i bodi s rukavima, ako je hladnije.

Waffle vreća – vreća za spavanje Waffle izrađena je od sitnog waffle pletiva, ugodnog na koži; mekana, lagana i prozračna. Proljetno/ljetna vreća.

vreća za spavanje, vreća za spavanje za bebe, vreća za novorođenče

KLASIČNE VREĆE ZA SPAVANJE: 

U to ubrajamo Cloudy i Cloudy4seasons. 

Cloudy ima iste karakteristike kao i Aladin Winter,
a Cloudy4seasons kao Aladin.

 

 

VREĆA ZA NOVOROĐENČE: 

vreća za spavanje za novorođenče, waffle knotted gown, knotted gown, baby knotted gownBubbles – pamučno waffle pletivo bez pojasa, gumba, zatvarača, kako ne bi smetalo pupkovini. “Repovi” na dnu vežu se kako bi mali nožni prsti bili topli, a istovremeno omogućavaju lak pristup mijenjanju pelena.
Dekolte je izrađen poput bodija, pa omogućuje da se vreća oblači od nogica preko bebinog tijela umjesto preko glave. Cjelogodišnja vreća, jer zimi preko ove vreće možete staviti i prekrivač/poplun, bez staha da će dijete nogicama isti odgurati.

 

ZAŠTO SU VREĆE MALI ANĐEO I PETIT ANGEL JEDINSTVENE NA TRŽIŠTU? 

1. inovativne vreće za spavanje s nogavicama razvili smo u suradnji s mamama kako bi zadovoljile djetetove i roditeljeve potrebe

2. smislili smo kako “skriti” otvor za mijenjanje pelene u vreću s nogavicama i napraviti je praktičnom

3. pomakli smo granice kad smo ponudili vreću za spavanje kojoj se skidaju rukavi kako bi iskoristivost bila duža 

4. jedini na tržištu imamo vreće s kratkim rukavima 

5. zaštitili smo patent zatvarače i drukere kako ne bi smetali djetetu i ozlijedili ga

6. vreće imaju produljive nogavice koje se mogu pretvoriti u čarapicu

7. svi naši materijali imaju certifikate OEKO tex standard 100 i/ili GOTS 

Više o svakoj vreći možete saznati u opisu svakog proizvoda na našoj web stranici.

Vreće za spavanje praktične su za oblačenje i skidanje, a djeca se jako brzo na njih navikavaju. 

kako odabrati vreću za spavanje tablicaVAŽNO! Uz vreću za spavanje ne preporuča se koristiti pokrivač ili dekicu. Vreće s punilom su zamjena za poplun, dok su vreće bez punila zamjena za dekicu ili prekrivač. Ako se i na temperaturama od 20+ pokrivate poplunom, svakako obratite pažnju da uzmete topliju vreću. Svaka vreća koristi se uz nadzor odrasle osobe. 

O prednostima, nedostacima i strahovima roditelja, kao i preporuci za vreće koje se ističu na tržištu, pisali su o nama i na Ajme portalu.

Pročitaj još